2

Vinterbilder......

blev det idag när jag var tvungen och avreagera mig!

Kära!Ibland underar jag över hur det står till med mig själv och mitt minne egentligen?!?`


För att beskriva detta kan jag berätta följande:


Igår när jag skulle göra min smoothie höll jag på att hälla både ägg och mjölk i ett glas cocacola som stod på diskbänken. Helt galet alltså. Stressad eller bara lite förvirrad, eller bådadera.

Idag när jag satt på möte på jobbet kom det över mig om jag hade dragit ur sladden till kaffebryggaren. Jag var väldigt osäker och när inte ens min man visste som brukar ha mani på det, klarade jag inte av att sitta kvar på jobbet utan valde att köra hem och kolla.


När jag kom hem var naturligtvis sladden urdragen. Bra så långt, men hundarna hade bitit sönder min fina värmeljushållare i snäckskal. Den låg i småbitar och matte blev galen. ´Visade verkligen mina hundar att jag blev jättearg.

För att avreagera mig så tog jag fram kameran och fotade lite fina vinterbilder. Kändes skönt att lägga ångesten där och jag blev kreativ och allt kändes riktigt bra kan jag säga.
Så en torkad blomma från i somras med budskap som jag tycker passar


Så till en av mina älsklingar nämligen en liten ängel i snönSå till en av mina busar som jag hoppas lär sig snart och blir en klok och lydig flicka


och hennes busig brorsa BonzoSå till slut en solnedgång i vinterskrud tagen idag från SmörisBedårande vacker och fotografen är min lilla MargitSummering av dagen är att jag trots glömska, stress, arg på hundarna, ändå haft en fin dag. Jag har fotat,  ätit lunch med mina flickor Caroline och Ida, lagat middag, umgåtts med min härliga familj, eldat i braskaminen och bara fått var Susanne och mått bra egentligen.

Imorgon är en ny dag med annat innehåll. Tacksam är jag för varje dag jag får uppleva.

Min man har bokat flyg och hotell Radison till den 17 december, då vi är med på underbare Patriks examen och ser när han blir klar officer. Skall bli roligt"

Kärleksfullt Susanne

solen går ner över Danmark och havet


Om ni vill lyssna så kommer en härlig låt här!

0

Tänk om det räckte......

med en halvtimmes promenad om dagen, dricka mycket vatten och minska portionerna!

Kära!

Alla dieter hit och dit. En dag skall du äta fettsnålt, en annan mycket fett, en dag lite kolhydrater, Gi, eller LCHF. Herre Gud vad skall man tro och vilken metod skall man rätta sig efter.

LCHF-metoden

Viktnedgång: Långsam.

Varaktighet: Hela livet, ett sätt att leva.

Fördelar: En diet som fungerar för de flesta.

Nackdelar: Bryter tabun om vad som är nyttigt.

Historia: LCHF står för Low Carb, High Fat. Dieten förespråkas av doktor Annika Dahlqvist. Doktor Annika Dahlqvist har en egen blogg på nätet där hon utförligt förklarar hur man ska äta för att följa en LCHF diet.

Gi-metoden
Artikelserie om GI-Metoden

 

Enligt GI-metoden kan livsmedlen delas in i tre olika nivåer: lågt GI (GI-värde under 70), medel (GI mellan 70-90) samt högt GI (GI-värde över 90). Det är bra att äta mat som har så lågt GI-värde som möjligt. Här kommer listor på livsmedel du får äta mycket av, livsmedel du kan äta ibland samt mat som du helt bör undvika.

ViktVäktarna - Viktminskning som fungerar

Vi har lång erfarenhet av viktminskning och vet vad som fungerar. Med små förändringar, god mat som håller dig mätt och motion hjälper vi dig att gå ner i vikt. Du får även den kunskap som krävs för att hålla vikten på lång sikt. Vår viktminskningsmetod är vetenskapligt dokumenterad och fungerar för alla. 

Ja välj själv!

Jag tror att man kan skall använda sunt förnuft och framför allt skall det kännas ok i själen vilken metod man än väljer.

Eller kanske räcker det med ovanstående inledning.

Pröva vad du vill!

Lycka till!


Love SusanneJag äter själv enligt LCHF

Här kommer därför ett recept från mig:

Broccoliröra med bacon
2 Portioner

250 g Broccoli
50 g Bacon; eller rökt skinka
1 dl Gröna ärtor; frysta, om -man vill
1 dl Grädde; ELLER
1 dl Crème fraiche Salt Peppar
1 Vitlöksklyfta Ost; riven, om man vill

Grovhacka färsk broccoli och koka den 2-3 minuter i kastrull med lättsaltat vatten. Låt den rinna av VÄL. Fräs lite bacon klippt i småbitar eller finhackad rökt skinka i en stekpanna, lägg i den avrunna broccolin och låt det puttra några minuter. Lägg gärna i små djupfrysta ärtor också. Blanda i grädde eller crème fraiche och koka alltsammans under lock några minuter. Smaksätt med salt, några tag med pepparkvarnen och pressad vitlök. Rör om och servera till pasta tillsammans med färskriven lagrad ost. Osten kan också blandas ner i röran innan den ställs fram på bordet.

I stället för broccoli kan man ta zucchini.2

Kölden bet i mina kinder.......

idag när jag gick med hundarna!

Kära!

Vintern har tagit ett rejält grepp om Skåne idag och det är bara att ta fram alla varma kläder som man kan och skor och vantar.Mina vänner hoppas er dag blir ljus och fin och du ta för dig av det som erbjuds och förvandla det till diamanter för dig!

Love Susanne